9 Haziran 2015 Salı

içi dolgulu bardak kek tarifi


kagıt bardakda hazırladığım keklerimizin pasta hali....


Malzemeler:

2 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
2 paket kabartma tozu
3 adet yumurta

2 paket vanilya
2 çorba kaşığı kakao
( su bardağını biraz büyük kullandım)

Yapılışı:

Derin bir  kapta oda ısısında yumurta ve şeker iyice çırpılır. Süt ve yağ eklenerek karıştırılır. Sonra un, vanilya ,kakao ve kabartma tozu elenerek eklenip güzelce karıştırılır. . Kıvamı ne çok sert nede çok sıvı olmamalı unu ona göre arttırabilirsiniz. Ben içine birazda toz zencefil kullandım isterseniz ilave edebilirsiniz...





kekleri soğuduktan sonra bardaklardan çıkarıyoruz.içini küçük kaşıkla dibini delmeden oyuyoruz.İçini ister kremayla isterseniz çikolata sosla doldurabilirsiniz. Ben çikolata sos kullanıp üzerine dondurmayla veya şanti sıkarak servis ettim afiyet olsun...