11 Haziran 2015 Perşembe

TAHİNLİ KURABİYE TARİFİ


TAHİNLİ KURABİYE

Malzemeler

1 su bardağı tahin
1 su bardağı ceviz ( çok iri olmayacak fındıkta kullanabilirsiniz)
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3- 3,5 su bardağı un

Yapılışı:
tahin ,sıvıyağ ve pudra şekerini biraz karıştırıp diğer malzemeleri ekliyoruz .Unu azar azar ekleyip ne çok sert ne çok yumuşak bir hamur hazırlıyoruz.Yağlı kağıt serilmiş tepsimize diziyoruz.Isınmış fırında 200 derecede pişiriyoruz.Üzeri çok kızarmayacak görseldeki gibi çatladığında kurabiyemiz pişmiş demektir.Tepsiyi fırından alıp hiç dokunmadan soğumaya bırakıyoruz.Fırında çıktığında yumuşak oluyor ve çabuk dağılıyor. Kurabiyelerimiz soğudukça sertleşecektir , bekledikçe de lezzetlenecektir. Arzuya göre üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz. Afiyet olsun...