3 Temmuz 2015 Cuma

Tam Buğday Unlu Pide Tarifi

 Tam Buğday Unlu Pide


Malzemeler:

Hamuru için:

3 su bardağı tam buğday unu
2 su bardağı normal un
1 çorba kaşığı toz şeker
tuz
1 paket yaş maya
yarım çay bardağı sıvıyağ
yeteri kadar ılık su

Üzeri için :

1 yumurta sarısı
1 tatlı kasığı un
2 çorba kasığı su
çörek otu

Yapılışı:

unumuzu bir kabın içine alıp çukur açıyoruz ve mayayı ve toz şekeri üzerine az ılık su ilave edip biraz mayayı bekletiyoruz.Daha sonra diğer malzemeleri ekleyip aldığı kadar su ile çok  yumusak bir hamur hazırlıyoruz(ele yapışkan)



Hamuru mayalanması için bekletiyoruz.Hamurumuz kabardıktan sonra tekrar yoğuruyoruz.Tepsilerimize İstediğimiz büyüklükte alıyoruz. Ben iki tane tepsiye yaptım ama çok büyük oldu.siz 3 tepside hazırlıyabilirsiniz.


tepsiye aldığımız bezeler biraz beklediğimizde kolayca yuvarlak açılacaktır.şekil verdiğimiz pideleri birazda bu şekil bekletip fırına vereceğimiz zaman tekrar iz olan yerlere bastırıp üzerine yumurta un ve su karışımını sürüp çörek otu serpip fırına veriyoruz.