29 Ağustos 2015 Cumartesi

Haşhaşlı Islak Kurabiye Tarifi

HAŞHAŞLI ISLAK KURABİYE

Malzemeler:

Hamur için:

1 paket margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı toz şeker
2 yumurta
3 çorba kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
1 çay bardağı mısır nişhastası
1 kase mavi haşhaş

Şerbeti İçin:

2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su

Şerbetini kaynatıp soğutuyoruz.(Kıvamı çok koyu olmayacak)

Yapılışı:

oda ısısındaki margarini ve diğer hamur malzemelerini karıştırıyoruz.Unu yavaş yavaş ekleyip kulak memesinden biraz sert hamur hazırlıyoruz .Hamuru 3 parçaya ayırıyoruz.ilk parçayı rulo yapıp 1-2 parmak kalınlığında kesiyoruz ve haşhaşa bulayıp  tepsiye alıyoruz kızgın fırında pişiriyoruz. Fırından çıkan kurabiyeleri hemen ılık serbete batırıp servis tabağına alıyoruz.(şerbet atrmişsa tatlının üzerine gezdirebilirsiniz) Afiyet olsun...