29 Eylül 2015 Salı

KADAYIF SARMASI TARİFİ

hem pratik , hem lezzetli hemde sütlü hafif bir tatlı...

Süt Şerbetli Kadayıf Sarma

Malzemeler :

1 paket hazır baklava yufkası
500gr tel kadayıf
1 paket margarin
iri parçalanmış ceviz

( bu malzemelerle 2 büyük tepsi tatlı çıkıyor )

Şerbeti için:

3 su bardağı süt
2 su bardağı toz şeker

( 1 tepsi için şerbet ölçüsüdür)

2 tepsi hazırlayıp 1 tepsisini şerbetledim.

Yapılışı:

margarini eritiyoruz.Ben yarıyarıya tereyağ kullandım.Baklava yufkası çok çabuk kuruduğu için hızlı bir şekilde yapmamızda fayda var. Öncelikle kadayıfı erittiğimiz yağla yağlıyoruz. 4 tane yufkayı ara katlarını erittiğimiz yağla yağlayıp üst üste koyuyoruz.ince bir tabaka halinde kadayıfı seriyoruz.üzerine istediğiniz kadar ceviz serpiyoruz.


.Çok sıkı olmayacak şekilde rulo yapıp parmak kalınlığında kesip tepsiye alıyoruz.


fırına verip kızartıyoruz.


süt ile şekeri bir iki taşım kaynatıp soğutuyoruz.

tatlımızda soğuduktan sonra şerbetle buluşturuyoruz. ...Afiyet olsun