24 Ekim 2015 Cumartesi

KAVURMA BÖREK TARİFİ

KAVURMA BÖREK


Malzemeler:

hamuru için:

5 Su bardağı un,
Yarım küçük paket yaş maya,
1 tatlı kaşığı tuz,
yarım çay bardağı sıvı yağ

Ara katlarını yağlamak için:

1 paket margarin,
1 çay bardağı sıvı yağ

içi için ;

1 iri kurusoğan
200 gr. kıyma
1 çay bardağı pirinç
yarım çay bardağı sıvıyağ
karabiber
tuz
1 çay bardağı su

yapılışı:

Öncelikle böreğimizin iç harcını hazırlıyoruz. Sıvıyağı tencereye alıp ince kıydığımız soğanları hafifce kavurup kıymayı ilave ediyoruz.Kıyma kavurduktan sonra ısladığımız pirinci ekliyoruz.Biraz da piriçle kavurduğumuz kıymalı harcın üzerine 1cay bardağı suyu ekleyip pirinçlerin biraz pişmesini sağlıyoruz.(pirinçler çok pişmeyecek çok diride olmayacak )


Hamuru için un , su , tuz , maya ve sıvı yağ ile çok sert olmayan bir hamur hazırlıyoruz. Hamurdan yumurtadan büyük bezeler alıyoruz. (yaklaşık 12- veya 15 beze çıkar) Bu arada margarini eritip içine sıvıyağı ekliyoruz.


üç bezeyi tek tek açıyoruz.Arasına margarin sürüp rulo yapıp hemen dolaba kaldırıyoruz ki hamurun mayalanmasına ve margarinin erimesine izin vermeyelim. Her yaptığımız ruloyu tek tek tepsiye sıralayıp dolaba kaldırıyoruz.




İlk yaptığımız rulo sertleşmiş olacaktır . İlk onu alıp 2 parmak genişliğinde kesiyoruz.




kestiğimiz hamuru ortadan sıktırıyoruz

sıktığımız yerden hafif çevirip üst kısımdan bastırıp daha çok kat oluşturuyoruz 


daha sonra çay tabağı büyüklüğünde açıyoruz


  Şekildeki gibi içi koyup kapatıyoruz. yağlanmış tepsiye alıyoruz.  Tepsideki hamurların üzerine kalan margarini sürüp kızgın fırına veriyoruz.  afiyet olsun....