20 Ekim 2015 Salı

ŞERBET-İ SÜTLÜ TARİFİ

çok hafif süt serbetli tatlımız...sevgili bloger arkadaşım fatoşça tatların nefis tarifini denedim sizlerede şiddetle tavsiye ediyorum...bir dilim asla yetmiyor ...bekledikçe lezzeti bir kat daha artıyor bilginize...

ŞERBET-İ SÜTLÜ

hamuru için malzemeler:

4 yumurta
4 çorba kaşığı tepeleme toz şeker
4 çorba  kaşığı tepeleme irmik
4 çorba kaşığı tepeleme un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı limon suyu

şerbeti için:

3 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker

Üzeri için ;

1 paket kremşanti
süt
hindistan cevizi

Yapılışı:

yumurta ve şekeri kek yapar gibi çırpıyoruz.Diğer malzemeleri ekleyip yağlanmış kare borcam tepsiye döküyoruz.180 derecede ılık fırına veriyoruz....

kekimiz pişerken şerbetimiz için sütümüzün 1 bardağını ısıtıp sekerimizi eritiyoruz.Diğer kalan sütüde ekleyip şerbetimizi soğuk olarak hazırlıyoruz.kekimiz pişerken fırının kapağını açmamaya özen gösteriyoruz.(kekimizin sönmemesi için) fırından aldığımız sıcak kekin üzerine soğuk serbeti yavaş yavaş gezdiriyoruz.şerbetimizin hepsini bitiriyoruz.tatlımızın üzerini kapatıp soğumaya bırakıyoruz.Soğuyan tatlımızın üzerine çırpılmış şantimizi yayıp buzdolabında en az bir gece bekletiyoruz.  Afiyet olsun...