9 Kasım 2015 Pazartesi

ACEM PİLAVI TARİFİ

ACEM PİLAVI

Malzemeler:

1 bütün tavuk
2 su bardağı pirinç
3-3 buçuk su bardağı tavuk suyu
2 adet kuru soğan
yarım çay bardağı sıvıyağ
1 çorba kaşığı tereyağ
tuz
karabiber

Yapılışı:

öncelikle pirincimizi ılık su ile iyice yıkayıp ılık su ile ıslatıp 1 saat kadar bekletiyoruz.Tavuğumuzu parçalara ayırıp su ilavesi ile haşlamaya bırakıyoruz.İçine tuz eklemeyi de unutmayalım.Bu arada parça tavuk etide kullanabilirsiniz fakat suyunun daha lezzetli olması açısından ben bütün tavuk kullanıyorum.Haşlanan tavukları iri olarak didikleyip bir kenara alıyoruz. Teflon tencereye  alıp iri halkalar şeklinde doğradığımız soğanları hafifçe arkalı önlü dağıtmadan kızartıyoruz.Tavuk etlerimizi ilave ediyoruz. Pirinci de suyunu süzdürüp tavukların üzerine ekliyoruz.Tereyağını ayrı bir tavada hafifçe kızdırıp yarısını pirincin üzerine gezdiriyoruz.Kaynar olan tavuk suyunu yavaşça şeklini bozmadan pirinçlerin üzerine gezdirip orta ateşte pişiriyoruz.Bu arada tavuk suyuna tuz eklediğimiz için tuzunu kontrollü olarak atabilirsiniz. Suyunu çeken pilavı demlenmeye bırakıyoruz.Demlenen pilavımızı ters çevirip kalan tereyağı üzerine gezdirip hafif de karabiber ekleyerek sıcak servis ediyoruz...Afiyet Olsun