6 Kasım 2015 Cuma

TUTMAÇ ÇORBASI TARİFİ


Her yöreye göre farklı şekillerde yapılan nefis çorba ...birde bu şekilde deneyin derim :)

TUTMAÇ ÇORBA

Malzemeler:

1 su bardağı erişte (ev yapımı)
yarım su bardağı haşlanmış yeşil mercimek

Terbiyesi İçin:

1 çay bardağı yoğurt( katı yerinden)
2 çorba kaşığı un
1 yumurta sarısı

Üzeri için

1 çorba kaşığı tereyağ
biraz sıvıyağ
nane
kırmızı pul biber

tuz

Yapılışı:

Tenceremizin içine 3 su bardağı suyu ekleyip kaynamaya bırakıyoruz. Kaynayan suya erişteleri ekleyip biraz haşladıktan sonra haşlanmış mercimeği ekliyoruz. Diğer taraftan terbiyesi için yoğurt , yumurta ve unu bir kaba alıp biraz da su ekleyip koyu olarak hazırlıyoruz. pişen eriştelerimizin suyundan  biraz terbiyenin içine katıp ılıklaştırıyoruz ki çorbamıza eklediğimizde kesilmesin.Daha sonra terbiyeyi  azar azar , çorbamızı karıştırarak ilave ediyoruz.Bu aşamada çorbamızı devamlı karıştıralım.Bir iki taşım kaynadıktan sonra çorbamız kıvam alacaktır.Çok koyu olursa üzerine soğuk su ilavesi yapabilirsiniz.Bu arada çorbamızın tuzunu altını kapattıktan sonra ilave ediyoruz.Son olarak tereyağımızın içine az sıvı yağ ekleyip güzelce kızartalım Kızaran tereyağın altını kapatıp kuru nane ve pul biber ekleyelim sıcak sıcak çorbamızın üzerine gezdirip servis edelim ( isterseniz çorbamızı servis tabaklarına aldıktan sonra da tereyağını ekleyebilirsiniz) Afiyet Olsun...