30 Aralık 2015 Çarşamba

Düdüklüde Tavuk Tandır Tarifi


2015 yılının son tarifi hem kolay , hem lezzetli , şiddetle tavsiye ettiğim denenmesi gereken süper bir tarif...

DÜDÜKLÜDE TAVUK TANDIR

Malzemeler:

3 adet kalçalı but ( bütün tavuk veya but da olabilir)

sos için;

yarım limon suyu
yarım çay bardağı sıvıyağ
bir çay kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
karabiber
kırmızı toz biber
kırmızı pul biber

Yapılışı;

Tavuğumuzu veya butlarımızı güzelce temizleyip birkac bıcak darbeleri ile çizikler atıyoruz. Bütün sos malzemelerini karıştırıp etlerimizin heryerini güzelce sosa buluyoruz. En az bir saat bekletiyoruz. Düdüklümüze yerleştiriyoruz. Düdüklümüzün ağzını kapatıp önce harlı ateşte , buharı çıktıktan sonra çok kısık ateşte 40 dakikaya yakın pişiriyoruz. lokum gibi etlerimiz hazır. isterseniz servis etmeden önce az tereyağında da lezzetlendirebilirsiniz. Afiyet olsun