8 Aralık 2015 Salı

Üçgen Kek Tarifi


sade kekimizi daha lezzetli ve daha güzel bir sunumla ikram etmek isteyenler için ;

Üçgen Kek

Malzemeler:

3 yumurta
1 buçuk su bardağı toz şeker
1 su bardağından biraz az sıvıyağ
1 su bardağından biraz az ılık su
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2-3 su bardağı un( kıvamına göre ilave edin)
2 çorba kaşığı nişhasta ( kekimizin daha beyaz olması için )

Sos için:
1 buçuk su bardağı süt
yarım su bardağı toz şeker
3 çorba kaşığı kakao

Yapılışı:

Yumurta ve toz şekeri iyice mikserle krema kıvamına gelene kadar çırpıyoruz.( Kekimizde süt yok özellikle belirtmek istiyorum.Suyumuz mutlaka ılık olmalı, nişhasta da isterseniz kullanmayabilirsiniz ama kullanırsanızda hem lezzeti hem rengi daha güzel oluyor ) Diğer malzemeleri ekleyip unu azar azar ilave edip ne çok sert ne de çok yumusak olmayan bir kek hamuru hazırlıyoruz.
Ben tepsi olarak buyuk fırın tepsisi kullandım.İsterseniz dikdörtgen cam tepsidede pişirirebilirsiniz.160 derecede pişiriyoruz.

soğuyan kekimizi kısa kenarını dörde uzun kenarını beşe bölüp kareler kesiyoruz.


Cam tepsiyi kısa kenarı üçe uzun kenarı dörde bölüp kareler kesiyoruz .kareleride görseldeki gibi ortadan ikiye kesiyoruz.

sosumuz için malzemeleri karıştırıp biraz ısıtıyoruz.


 Sos soğuduktan sonra kekleri ortadan tutup önce sosa



 sonra hindistan cevizine bulayıp servis ediyoruz...Afiyet Olsun