26 Ocak 2016 Salı

PİTA EKMEĞİ (Arap Ekmeği) TARİFİ


PİTA EKMEĞİ (ARAP EKMEĞİ)

Malzemeler:

1,5 su bardağı su
yarım su bardağı ılık yoğurt
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı kuru maya ( yarım paket yaş maya da olur)
yaklaşık 4 su bardağı un

Yapılışı:

öncelikle ılık suyumuzu geniş bir yoğurma kabına alıp mayayı ve şekeri ilave ediyoruz.karıştırıp 5-10 dakika böylece bekletiyoruz.Daha sonra ılık olan yoğurdu, sıvıyağı ,tuzu ve unu ekleyerek yumuşakça bir hamur hazırlıyoruz.Hamurun üzerini hava almayacak şekilde kapatıp ikikat hamur olana kadar bekletiyoruz.Mayalanan hamurumuzu 12 adet bezeye ayırıyoruz.Bezeleride biraz bekletiyoruz daha çabuk açılması için...


bezelerimizi tatlı tabağı büyüklüğünde açıyoruz...


tepsimizi yağlamıyoruz...kepekli un varsa ondan yoksa da tepsiye biraz un serpip açtığımız bezeleri alıyoruz.Bütün bezeleri bu şekilde hazırlıyoruz.Önce ilk yaptığımız tepsiyi fırına veriyoruz....Ben 200 derecede pişirdim ...bu arada o kadar çabuk pişiyor ki fırının başından ayrılmamanızı öneririm...hele o kabarmasını seyretmek  çok keyifli....


mayalanma süresi dışında 10 dakikada bu görüntüye ulaşabilirsiniz....köfte ve salatayla harika bir öğün afiyet olsun....