9 Ocak 2016 Cumartesi

Salepli Fincan Tatlısı Tarifi

Salepli Fincan Tatlısı

Malzemeler:

1 litre süt
2 kahve fincanı un (tepeleme)
2 ,5 kahve fincanı toz şeker
1 paket tek kullanımlık salep ( yerine vanilya da kullanılabilir)
1 çorba kaşığı margarin

üzeri için 1 kase hindistan cevizi veya
kavrulmuş kadayıf

Yapılışı:

Tencerenin içine un, şeker ve salebi alıp karıştırıyoruz.Üzerine sütü ekleyip kaynayıncaya kadar karıştırıyoruz, kaynayınca ocaktan alıp margarini ekliyoruz . Biraz çırptıktan sonra ıslattığımız küçük kahve fincanlarına paylaştırıyoruz.( ortalama 8-10 fincan çıkıyor)
Oda sıcaklığında soğutup buzdolabında bir gece bekletiyoruz. Çıkarırken kenarlarını hafif hava almasını sağlayıp hindistan cevizi veya kadayıfın içine çıkarıp heryerini buluyoruz. Afiyet Olsun...