5 Nisan 2016 Salı

KARNIBAHAR GRATEN TARİFİ


mevsiminin son demlerinde bu harika lezzeti denemeyen kalmasın...Özellikle karnıbahar sevmeyenlerin bile zevkle yiyeceği bir yemek...

KARNIBAHAR GRATEN

Malzemeler:

1 orta boy karnıbahar
1 kase rendelenmiş kaşar peynir

sos için:

1 su bardağı süt
1 su bardağı yoğurt
3 yumurta
yarım bardaktan biraz az sıvıyağ
1 paket kabartmatozu
3 kaşık un ( dolu dolu)
tuz, karabiber, pul biber

Yapılışı;

kaarnıbaharı çiçeklerine ayırıp güzelce yıkıyoruz.Tencereye çok az sıvıyağ ekleyip orta ateste pişirmeye bırakıyoruz.( su asla eklemiyoruz , bir nevi yumuşatma ve lezzetlendirme işlemi)


karnıbaharlar çok fazla pişmeyecek...hafifçe yumuşayan karnıbaharları soğumaya bırakıyoruz  ve sosumuzu hazırlıyoruz. bütün sos malzemelerini güzelce çırpıyoruz.(kıvamı krep hamuru kıvamında olacak) soğuyan karnıbaharları bu sosa boca ediyoruz. yağlı kağıt serilmiş tepsiye sosuyla beraber döküp fırına veriyoruz.


fırında pişen gratenimizin üzerine kaşar peynir serpip birazda bu şekil fırınlıyoruz.Sıcak sıcak servis ediyoruz.