17 Ocak 2017 Salı

Jalebi Hint Tatlısı Tarifi



şip şak yapılabilecek, şerbetli tatlı severler için harika bir hint tatlısı...


Malzemeler: 
2 Su Bardağı Un
Yarım Su Bardağı Pirinç Unu
1 Çay Kaşığı Karbonat
1 Fiske Tuz
1 Çorba kaşığı sıvıyağ
Boza kıvamına gelecek kadar su

Şerbet İçin:
2 Su bardağı şeker
2 Su bardağı su

Yapılışı :
Öncelikle şerbetini hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz(koyu bir şerbet olacak). Un, Pirinç Unu, Karbonat, bir fiske tuzu karıştırıp bir çorba kaşığı sıvı yag ekleyip suyunu azar azar boza kıvamına gelene kadar ilave ediyoruz. Kızdırılmış sıvı yağda hamuru poşet yardımıyla spiraller şeklinde  incecik döküp kızartıyoruz .Kızarttığımız tatlıları soğuk şerbetin içine alıp hemen çıkarıyoruz.Tüm hamuru bu şekilde bitiriyoruz.Not :hamurunda 1 cay kaşığı safran veya zerdecal var ama ben koymadım.