El açması börek tarifi

El açması çıtır börek

Hamur için malzemeler:
1 buçuk su bardağı su
1 silme çorba kaşığı toz şeker
1tatlı kaşığı tuz
1 paket instant maya
Aldığı kadar un
Açmak için: 5 kaşık un+5kaşık nişhasta karışımı

Yapılışı:
Ilık suyumuzun içine diğer hamur malzemelerini karıştırıp yumuşakça bir hamur hazırlıyoruz.1saat maya landırıyoruz.8 adet bezelye ayırıyoruz biraz bekleyip un ve nişhasta karışımı ile açabildiğimiz kadar açıyoruz.üzerini sıvıyağ ile yağlayıp yufkamızı 12 eşit parçaya kesiyoruz.peyniri koyup sigara böreği gibi sarıyoruz.tepsiye aldığımız böreklerin üzerine sıvıyağ gezdirip çörek otu serpiyoruz.kızgın fırında pişiriyoruz.