Ana içeriğe atla

Kayıtlar

Eylül 22, 2013 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Butik Kurabiye Tarifi

Emel hanım için hazırladığım butik kurabiyelerim hazır..tarif için linke tıklayabilirsiniz.. isteyenler için tarifimiz bloğumuzda .... http://handanintarifleri.blogspot.com/2013/03/butik-kurabiye-tarifi.html

KÖZLENMİŞ BİBER TURŞUSU TARİFİ

KÖZLENMİŞ BİBER TURŞUSU: Malzemeler: 3 kilo kırmızı salçalık biber 2 kilo yeşil iri biber 2 baş sarımsak 1 kilo acı küçük top biber 1 su bardağı sıvıyağ yarım kilo üzüm sirkesi istediğiniz kadar tuz Yapılışı: İri kırmızı ve yeşil biberleri yağlı kağıt serdiğimiz tepside fırında közlüyoruz.Közlenmiş biberlerin kabuklarını soyuyoruz, içlerindeki tohumları çıkartıyoruz.Bir tepsinin içine iri olarak doğruyoruz. Sıvıyağda top biberleri kızartıyoruz.Kızarttığımız top biberleri yağı ile beraber tepsiye ekliyoruz.Üzerine soyulmuş sarımsakları , isteğinize göre tuzunu ve yarım kilo sirke ekleyip tepsinin ağzını kapatıyoruz ( eğer kızarttığınız yağ az ise zeytin yağıda ekleyebilirsiniz) bir gece bekletip kavanozlara dolduruyoruz.Yalnız bu turşuyu buzdolabında saklamalısınız.Hemen yemeye hazırdır kış için beklemeye gerek yok afiyetle...kolay gelsin....

dondurucuda taze fasulye tarifi

 Taze fasulyeleri temizleyip fasulyenin cinsine göre kesiyoruz....ben ortadan ikiye ayırıp kestim...  5 kilo fasulye için 3kilo domatesi rendeleyip ocağa alıyoruz. rengi sararınca altını kapatıyoruz.(çok kavurmuyoruz) soğuduktan sonra poşetleyip dondurucuya kaldırıyoruz. Pişireceğimiz zamanda yağını soğanını salçasını iyice kavurup fasulyeyi buzluktan çıkarıp içine bırakıyoruz.Altını kısıp ağır ateşte kavuruyoruz.Zaten buzu çözene kadar fasulye pişmiş oluyor.istenirse az da su ilavesi edebilirsiniz afiyetle....

Donducuda dolmalık biber tarifi

 dolmalık biberleri güzelce temizleyip iyice yıkıyoruz ve kurması için bekletiyoruz  tencereye biraz sıvıyağ koyup  tencerenin kapağını kapatarak sallayarak biraz kavuruyoruz  soğuttuktan sonra poşetliyoruz... ve dondurucuya kaldırıyoruz..hem biberlerimiz az yer kaplıyor hem de daha lezzetli oluyor ....