HAŞHAŞLI GÖZLEME TARİFİ

HAŞHAŞLI GÖZLEME

Malzemeler:

 5 su bardağı un
1 paket kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
 Aldığı kadar su
Sıvıyağ
bir kase haşhaş ve açmak için sıvıyağ

Yapılışı:

 Un su maya ve tuzu karıştırıp, yumuşak bir hamur yapılır. Hamur bekletilmeden bezeler halinde ayrılır. Bezeler açılarak içi haşhaş ile yağlanır.Hamur dörde katlanarak   kapatılır. Biraz bekletilip tekrar açılır. Teflon tavada veya elektrikli sac da pişirilir.
Afiyet olsun...

Yorumlar

  1. Oh mis gibi gözleme. Hem çok pratik hem de lezzetli bir tarif olmuş. Haşhaş hiç kullanmadım. Bir gün deneyeceğim. Elinize sağlık. ;-) selamlar...

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler Yağmur Hanım inanın sade gözlemeden daha güzel oluyor.Haşhaş dahabir tel tel yapıyor...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder