9 Kasım 2013 Cumartesi

KIYMALI PİDE TARİFİ





DIŞARDA KIYMALI PİDE YEMEYE SONNN....

Malzemeler:

5 su bardağı un
yarım paket yaş maya(tekli küçüklerden)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
Aldigi kadar İlik su

İç malzemesi için:

yarım kilo dana kıyma
3 adet yeşil biber
2 adet domates
2 adet kuru soğan
bir tutam maydanoz
tuz
karabiber
pul kırmızı biber

Yapılışı:

hamur için genişçe bir kaba unu ,mayayı, sıvıyağı, tuzu , şekeri ve aldigi kadar suyu ekleyip yumuşak bir hamur hazırlıyoruz.Hamurun üzerini kapatıp içini hazırlıyoruz bu arada hamur biraz dinlensin...

içi için ; kıymayı çiğden bir kabın içine alıyoruz ,üzerine rendelenmiş soğan ince kıyılmış taze biber,domates ,maydanozları ve baharatları ekleyip elimizle iyice yoğuruyoruz.İçimiz hazır....

hamuru limon büyüklüğünde bezelere ayırıyoruz.Benim tepsim 5 tane pide alıyor ama arka arka çok çabuk pişiyor.Tepsinin alacağı kadar bezeyi pasta tabağı büyüklüğünde açıyorum içilerini koyup kenarlarını hafifçe kıvırıyorum.5 ini bir yapmamın sebebi ise hamur bekleyince daha güzel esniyor.Küçük pideleri alıp tepsi büyüklüğünde esneterek tepsiye alıyoruz.hemen bekletmeden fırına veriyoruz. Pişen pidelerin üzerine sıcak sıcak margarin ile yağlıyoruz.Bu işlemi hamur bitene kadar devam ediyoruz....afiyet olsun..