Ana içeriğe atla

KIYMALI PİDE TARİFİ





DIŞARDA KIYMALI PİDE YEMEYE SONNN....

Malzemeler:

5 su bardağı un
yarım paket yaş maya(tekli küçüklerden)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
Aldigi kadar İlik su

İç malzemesi için:

yarım kilo dana kıyma
3 adet yeşil biber
2 adet domates
2 adet kuru soğan
bir tutam maydanoz
tuz
karabiber
pul kırmızı biber

Yapılışı:

hamur için genişçe bir kaba unu ,mayayı, sıvıyağı, tuzu , şekeri ve aldigi kadar suyu ekleyip yumuşak bir hamur hazırlıyoruz.Hamurun üzerini kapatıp içini hazırlıyoruz bu arada hamur biraz dinlensin...

içi için ; kıymayı çiğden bir kabın içine alıyoruz ,üzerine rendelenmiş soğan ince kıyılmış taze biber,domates ,maydanozları ve baharatları ekleyip elimizle iyice yoğuruyoruz.İçimiz hazır....

hamuru limon büyüklüğünde bezelere ayırıyoruz.Benim tepsim 5 tane pide alıyor ama arka arka çok çabuk pişiyor.Tepsinin alacağı kadar bezeyi pasta tabağı büyüklüğünde açıyorum içilerini koyup kenarlarını hafifçe kıvırıyorum.5 ini bir yapmamın sebebi ise hamur bekleyince daha güzel esniyor.Küçük pideleri alıp tepsi büyüklüğünde esneterek tepsiye alıyoruz.hemen bekletmeden fırına veriyoruz. Pişen pidelerin üzerine sıcak sıcak margarin ile yağlıyoruz.Bu işlemi hamur bitene kadar devam ediyoruz....afiyet olsun..

Yorumlar

Asyadan Esintiler dedi ki…
Handan ablacım ellerine kollarına sağlık.Çook seviyoruz biz de.Epeydir yapmamıştım.Eşim isteyip duruyor.Yapacaklarım listesinde pideyi öne çeksem iyi olacak:) e bu görüntüyü görüpte iştahımızın kabarmaması elimizde değil yanii :)
Bişkekten sevgi ve selamlar...
Handan Çuhadar dedi ki…
canım çok teşekkür ederim hiç vakit kaybetmeden denemeni tavsiye ederim çok kolay ve güzel bir tarif ...Ankaradan Bişkeke selamlar...
Unknown dedi ki…
evdekiler umarım senin gibi bir cevherin değerini biliyordur...
Baktıkça acıktım..Gidip bişeyler yicem
ellerin dert görmesin...
Handan Çuhadar dedi ki…
güzel yorumlarınız için teşekkür ederim nurten hanım.. yakınlardaysanız buyrun sizin içinde yapayım sevgiler...

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANKARA BAZLAMASI TARİFİ

Bazlamanın en güzeli ANKARA da yapılır...bazlamayı en orjinal şekli ile yaptım.Bazlamanın hamuru asla sütle yapılmaz..Bazı arkadaşlar bloglarında bazlama tarifi yayınlamışlar ama bazlama öyle olmaz.... Bende bir Ankaralı olarak en sade, en doğal şekli ile tarifi vermeye çalışacağım... BAZLAMA NASIL YAPILIR? Malzemeler: 2 kilo un( buğday veya tambuğday unu kullanabilirsiniz veya ikisini karıştırarak da kullanabilirsiniz) 1 paket yaş maya 2 tatlı kaşığı tuz( azaltıp çoğaltabilirsiniz) 1 tatlı kaşığı toz şeker ılık su Yapılışı: hamurumuz için ,unu eleyip genişçe bir yoğurma kabına alıp ortasını açalım.Mayayı elimizle ezip unun ortasına koyalım.Mayanın üzerine toz şekeri serpelim.Biraz ılık suyu çukura ilave edelim.Tuzuda unumuzun üzerine ekleyip maya biraz kabarınca azar azar ılık su ilavesi ile yoğurmaya başlayalım.Hamurumuz kıvamı poğaça hamurundan daha yumuşak bir hamur olması gerekiyor.bazlama hamuru sert olursa bazlamalar hem güzel açılmaz hemde güzel kabarm...

Cantık Tarifi

Cantık Tarifi Hamur için Malzemeler: 5 su bardağı un 1 paket yaş maya tuz aldığı kadar su İçi için malzemeler;   200gr. kıyma 1 adet soğan 1 adet patates tuz, karabiber Bulamak için 1 kase sıvıyağ Yapılışı; Hamuru çok yumuşak olacak şekilde yoğuruyoruz.Üzerini kapatıp iki kat olacak şekilde mayalandırıyoruz.Bu arada soğan ve patatesi rendeleyip suyunu hafif sıkıp kıymanın üzerine ekliyoruz, baharatlarınıda katıp iyice karıştırıyoruz. Hamuru ceviz büyüklüğünde bezelere ayırıyoruz.poğaça gibi açıp içine kıymasını koyup kapatıyoruz.Kapattığımız kısım altta kalacak şekilde kasedeki sıvıyağa batırıp tepsiye aralıksız diziyoruz.tepsi dolduktan sonra hemen fırına veriyoruz.Pişen cantıkların üzerine arzuya göre tereyağ veya margarin sürüp servis ediyoruz. Afiyet Olsun.......  

AMONYAKLI PASTA TARİFİ

tadına doyum olmaz nefis amonyalı pastamız ...bu sefer AMONYAKLI PASTA Hamuru için 1 su bardağı süt 1 su bardağı toz şeker 2 yumurta yarım paket eritilmiş margarin aldığı kadar un 1 çorba kaşığı amonyak ( aktarlardan alabilirsiniz) Kreması için: 1.buçuk litre süt 15 yemek kaşığı toz şeker 8 yemek kaşığı un 3 kaşık nişhasta 1 paket vanilya arzu ederseniz dış kısmını kremşanti ile kaplayabilirsiniz hamur malzemeleri ile ele yapışmayan bir hamur hazırlıyoruz.hamuru 6 parçaya bölüyoruz..biraz bu şekilde dinlendiriyoruz ki kolay açılabilsin açtığımız bezeyi büyükçe bir kapak yardımıyla yuvarlak kesiyoruz margarin ile yağladığımız tepsiye alıp 200 derecede fırında pişiriyoruz...çabuk piştiği için kontrolu bırakmıyoruz... bütün bezeleri bu şekilde pişirip soğumaya bırakıyoruz...artan kısımları ile 7. beze oluyor kremayı hazırlıyoruz sıcak sıcak soğuk hamurları üst üste koyup bolca krema ile ka...