29 Aralık 2013 Pazar

BÜZGÜLÜ BÖREK TARİFİ




Çıtır çıtır , hem görüntüsüyle ,hem lezzetiyle   çay saatlerini süsleyecek nefis bir tarif daha...

 BÜZGÜLÜ BÖREK
  
Malzemeler: 1 su bardağı ılık süt
                       1 su bardağı sıvı yağ  
                                                                 1 paket ınstant kuru maya (küçük paket olandan)

                                                1 yumurta akı(sarısı üzerine sürülecek)
tuz
un
        



Yapılışı: ılık süt ,sıvıyağ ve yumurta akını bir karıştırma kabına alıyoruz.Unu ve mayayı ilave ediyoruz.Maya mutlaka küçük paketlerdeki mayalardan olmalıdır.Tuzu da ekleyip yumuşakça bir hamur hazırlıyoruz.Hamuru 5-10 dk dinlendiriyoruz.
 Hamuru küçük bezelere ayırıyoruz.....benim hamurumdan 25 adet beze çıktı.
 açtığımız bezelerin içini yağlayıp şekildeki gibi önce iki tarafını daha sonra......
 diğer iki tarafı birleştirip bu şekli veriyoruz.
ortasına istediğiniz bir harç kullanabilirsiniz.Kıymalı ve patatesli çok güzel oluyor tavsiye ederim. Bende patlıcanlı iç vardı onu kullandım....
 sonra hamurun köşelerini üst üste kapatıyoruz.
 diğer köşeleride aynı şekilde kapatıyoruz.
 Kapattığımız kısım alta gelecek şekilde tepsiye alıyoruz.Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpiyoruz ve fırına veriyoruz...ve nefis böreklerimiz hazır afiyet olsun...