Ana içeriğe atla

BÜZGÜLÜ BÖREK TARİFİ




Çıtır çıtır , hem görüntüsüyle ,hem lezzetiyle   çay saatlerini süsleyecek nefis bir tarif daha...

 BÜZGÜLÜ BÖREK
  
Malzemeler: 1 su bardağı ılık süt
                       1 su bardağı sıvı yağ  
                                                                 1 paket ınstant kuru maya (küçük paket olandan)

                                                1 yumurta akı(sarısı üzerine sürülecek)
tuz
un
        



Yapılışı: ılık süt ,sıvıyağ ve yumurta akını bir karıştırma kabına alıyoruz.Unu ve mayayı ilave ediyoruz.Maya mutlaka küçük paketlerdeki mayalardan olmalıdır.Tuzu da ekleyip yumuşakça bir hamur hazırlıyoruz.Hamuru 5-10 dk dinlendiriyoruz.
 Hamuru küçük bezelere ayırıyoruz.....benim hamurumdan 25 adet beze çıktı.
 açtığımız bezelerin içini yağlayıp şekildeki gibi önce iki tarafını daha sonra......
 diğer iki tarafı birleştirip bu şekli veriyoruz.
ortasına istediğiniz bir harç kullanabilirsiniz.Kıymalı ve patatesli çok güzel oluyor tavsiye ederim. Bende patlıcanlı iç vardı onu kullandım....
 sonra hamurun köşelerini üst üste kapatıyoruz.
 diğer köşeleride aynı şekilde kapatıyoruz.
 Kapattığımız kısım alta gelecek şekilde tepsiye alıyoruz.Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpiyoruz ve fırına veriyoruz...ve nefis böreklerimiz hazır afiyet olsun...


Yorumlar

nursevincelezzetler dedi ki…
ellerine sağlık .. tatlısıda güzel oluyor değilmi. bende yapmadım. inşalah sırada.
Hem de açma börek..kolayına kaçmamış yufka ile yapmamışsın..
Ellerine sağlık..
turkymufakta dedi ki…
ellerinize ve emeklerinize sağlık handan hanım....
kış güneşi dedi ki…
anlatım süper tatlarıda eminim süperdir eline sağlık canım
Handan Çuhadar dedi ki…
teşekkür ederim sezgin hanımcım
Handan Çuhadar dedi ki…
Evet tatlısıda güzel oluyor boregide nefis oldu denemenizi dileğiyle tesekkur ederim
Handan Çuhadar dedi ki…
teşekkür ederİm yemek konusunda hic usenmem
Handan Çuhadar dedi ki…
teşekkür ederim türkay hanımcim
Asyadan Esintiler dedi ki…
nefis olmuş Handan ablacım.ellerine sağlık.
Handan Çuhadar dedi ki…
canım teşekkür ederim yeni yılın kutlu olsun...
Ayşe'nin Mutfağı dedi ki…
Ayy çok güzel olmuş elleriniz sağlık görünümü çok şık
Unknown dedi ki…
Cok guzel gorunuyo ellerinize saglik♥
Handan Çuhadar dedi ki…
teşekkür ederim nurcan hanım...

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANKARA BAZLAMASI TARİFİ

Bazlamanın en güzeli ANKARA da yapılır...bazlamayı en orjinal şekli ile yaptım.Bazlamanın hamuru asla sütle yapılmaz..Bazı arkadaşlar bloglarında bazlama tarifi yayınlamışlar ama bazlama öyle olmaz.... Bende bir Ankaralı olarak en sade, en doğal şekli ile tarifi vermeye çalışacağım... BAZLAMA NASIL YAPILIR? Malzemeler: 2 kilo un( buğday veya tambuğday unu kullanabilirsiniz veya ikisini karıştırarak da kullanabilirsiniz) 1 paket yaş maya 2 tatlı kaşığı tuz( azaltıp çoğaltabilirsiniz) 1 tatlı kaşığı toz şeker ılık su Yapılışı: hamurumuz için ,unu eleyip genişçe bir yoğurma kabına alıp ortasını açalım.Mayayı elimizle ezip unun ortasına koyalım.Mayanın üzerine toz şekeri serpelim.Biraz ılık suyu çukura ilave edelim.Tuzuda unumuzun üzerine ekleyip maya biraz kabarınca azar azar ılık su ilavesi ile yoğurmaya başlayalım.Hamurumuz kıvamı poğaça hamurundan daha yumuşak bir hamur olması gerekiyor.bazlama hamuru sert olursa bazlamalar hem güzel açılmaz hemde güzel kabarm

KOLAY KALBURA BASTI TARİFİ (margarinsiz)

En kolayından kıyır kıyır , bol cevizli nefis bir tatlı tarifi gelsin...hem de margarinsiz çok az malzemeyle... KALBURA BASTI Hamuru için: 2 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı su 1 çay kaşığı karbonat 4 - 4,5 su bardağı un Şerbeti için: 4 su bardağı şeker 4 su bardağı su yarım limon suyu İçi  için : 1 kase ceviz içi Yapılışı: Öncelikle şerbetimizi hazırlıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. hamur malzemeleri ile çok sert olmayan bir hamur hazırlıyoruz... hanuru ceviz büyüklüğünde bezelere ayırıyoruz... rendenin ince tarafına hamuru hafifçe bastırıp açıyoruz ve içine ceviz yerleştiriyoruz... hamuru hafifçe rulo kapatıyoruz.Alt kısmı tepsiye gelecek şekilde yerleştiriyoruz .(tepsimizi çok az yağlıyoruz) Kızgın fırında pişiriyoruz. Soğuyan şerbeti fırından çıkan kalbura bastıların ilk sıcaklığı çıktıktan sonra üzerine gezdiriyoruz.Biraz böyle beklettikten sonra tatlıları çevirerek şerbeti iyice çekmesini sağlıyoruz. Birazda bu şekilde bekletip

TARHANA TARİFİ

Kış hazırlıkları artık başlasın .İlk olarak tarhana ile başlayalım istedim.Her yöreye göre tarifi farklı olan tarhanamız biraz vakit alıcı ama yemeside bir okadar keyiflidir.Bizim buralarda sıklıkla yapılan tarifimize geçelim... TARHANA Malzemeler: 2 kilo süzme yoğurt 2 kilo domates yarım kilodan biraz az yeşil biber 7-8 adet kırmızı biber 1 kilo kuru soğan 250 gr minik aci biber( isteğe bağlı) tuz bir kase eski tarhana (mayalık olarak kullanıyorum) 1 tatlı kaşığı toz maya Yapılışı: bütün sebzeleri salata yapar gibi küp şeklinde doğruyorum.Rondodan geçirmiyorum çünki çok sulandığı için unu daha fazla oluyor hemde soğan acı suyunu veriyor. doğradığımız sebzeleri elimizle iyice yumuşatıyoruz.Daha sonra yoğutla karıştırıyoruz.Eger yoğurdunuz ekşi değil ise biraz bu şekilde bekletiyoruz.Eğer ekşi ise bekletmeye gerek yok.Hemen yoğurma işlemine geçebiliriz. üzerine tuzu , eski tarhanayı, mayayı ve unu ekleyip yoğurmaya başlıyoruz.Unu azar azar ekleyelim çünki ham