Ana içeriğe atla

PATLICANLI İÇLİ TARİFİ


 yemeğe doyum olmayan nefis içliler.....patatesli ,peynirli, ıspanaklı, gibi çeşitleri olan bu güzel lezzeti ben bu sefer patlıcanlı olarak tercih ettim...içini yazdan hazırlayıp dondurucuya attığım patlıcanları hamurla birleştirdim..sıcak sıcak enfes bir lezzet...

PATLICANLI İÇLİ

malzemeler:

hamuru için:

5 su bardağı un
1 paket ınstand maya
tuz
su

iç malzemesi için:

1 kuru soğan
2 iri patlıcan
1 kırmızı biber
1 domates
yarım çay bardağı sıvıyağ
tuz, karabiber, kırmızı pul biber

Yapılışı:

öncelikle içimizi hazırlıyoruz.Soğanları sıvıyağda ince doğrayıp soteliyoruz.Kırmızı biberi ince kıyıp soğanın üzerine ilave ediyoruz, daha snra soyup ince kıydığımız patlıcanlarıda ilave edip kavuruyoruz.Baharatlarını ilave edip soğumaya bırakıyoruz...

hamuru için unu üzerine tuzunu ve mayayı ilave edip suyu yavaş yavaş dökerek yumuşak bir hamur hazırlıyoruz...hamuru mayalandırmıyoruz ...küçük bezelere ayırıyoruz...



bunları pişirmek için ben elektirikli saç kullanıyorum ama teflon tavadada çok güzel olyor...bezeleri tavanızın büyüklüğüne göre açıp yarısına iç koyuyoruz....                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           diğer yarısını üzerine kapatıp kenarını bir kesici veya benim gibi çay tabağının kenarı ile kesip kızgın tavaya alalım...arkalı önlü pişirip arzu ederseniz üzerini yağlayabilirsiniz...(Kenarını böyle keserseniz içliler çok güzel kabaracaktır... )
 AFİYET OLSUN.....

Yorumlar

Çok severim hamurlu yemekleri. Semsek deriz biz. İçine ne konursa onun ismini alır bizde. Peynirli semsek, etli semsek, ıspanaklı semsek gibi. Ellerinize sağlık. Nefis olmuş sebzeli. Bayıldım. Deneyeceğim. Sevgiler, selamlar. :)
Handan Çuhadar dedi ki…
teşekkür ederim Yağmur hanım ...evet yöreye göre isimler değişiyor bizde haftasonları hamur işi çoğunlukla yapılır çok da sevilerek yenir denemeniz dileğiyle bendede size sevgiler..

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANKARA BAZLAMASI TARİFİ

Bazlamanın en güzeli ANKARA da yapılır...bazlamayı en orjinal şekli ile yaptım.Bazlamanın hamuru asla sütle yapılmaz..Bazı arkadaşlar bloglarında bazlama tarifi yayınlamışlar ama bazlama öyle olmaz.... Bende bir Ankaralı olarak en sade, en doğal şekli ile tarifi vermeye çalışacağım... BAZLAMA NASIL YAPILIR? Malzemeler: 2 kilo un( buğday veya tambuğday unu kullanabilirsiniz veya ikisini karıştırarak da kullanabilirsiniz) 1 paket yaş maya 2 tatlı kaşığı tuz( azaltıp çoğaltabilirsiniz) 1 tatlı kaşığı toz şeker ılık su Yapılışı: hamurumuz için ,unu eleyip genişçe bir yoğurma kabına alıp ortasını açalım.Mayayı elimizle ezip unun ortasına koyalım.Mayanın üzerine toz şekeri serpelim.Biraz ılık suyu çukura ilave edelim.Tuzuda unumuzun üzerine ekleyip maya biraz kabarınca azar azar ılık su ilavesi ile yoğurmaya başlayalım.Hamurumuz kıvamı poğaça hamurundan daha yumuşak bir hamur olması gerekiyor.bazlama hamuru sert olursa bazlamalar hem güzel açılmaz hemde güzel kabarm

KOLAY KALBURA BASTI TARİFİ (margarinsiz)

En kolayından kıyır kıyır , bol cevizli nefis bir tatlı tarifi gelsin...hem de margarinsiz çok az malzemeyle... KALBURA BASTI Hamuru için: 2 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı su 1 çay kaşığı karbonat 4 - 4,5 su bardağı un Şerbeti için: 4 su bardağı şeker 4 su bardağı su yarım limon suyu İçi  için : 1 kase ceviz içi Yapılışı: Öncelikle şerbetimizi hazırlıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. hamur malzemeleri ile çok sert olmayan bir hamur hazırlıyoruz... hanuru ceviz büyüklüğünde bezelere ayırıyoruz... rendenin ince tarafına hamuru hafifçe bastırıp açıyoruz ve içine ceviz yerleştiriyoruz... hamuru hafifçe rulo kapatıyoruz.Alt kısmı tepsiye gelecek şekilde yerleştiriyoruz .(tepsimizi çok az yağlıyoruz) Kızgın fırında pişiriyoruz. Soğuyan şerbeti fırından çıkan kalbura bastıların ilk sıcaklığı çıktıktan sonra üzerine gezdiriyoruz.Biraz böyle beklettikten sonra tatlıları çevirerek şerbeti iyice çekmesini sağlıyoruz. Birazda bu şekilde bekletip

TARHANA TARİFİ

Kış hazırlıkları artık başlasın .İlk olarak tarhana ile başlayalım istedim.Her yöreye göre tarifi farklı olan tarhanamız biraz vakit alıcı ama yemeside bir okadar keyiflidir.Bizim buralarda sıklıkla yapılan tarifimize geçelim... TARHANA Malzemeler: 2 kilo süzme yoğurt 2 kilo domates yarım kilodan biraz az yeşil biber 7-8 adet kırmızı biber 1 kilo kuru soğan 250 gr minik aci biber( isteğe bağlı) tuz bir kase eski tarhana (mayalık olarak kullanıyorum) 1 tatlı kaşığı toz maya Yapılışı: bütün sebzeleri salata yapar gibi küp şeklinde doğruyorum.Rondodan geçirmiyorum çünki çok sulandığı için unu daha fazla oluyor hemde soğan acı suyunu veriyor. doğradığımız sebzeleri elimizle iyice yumuşatıyoruz.Daha sonra yoğutla karıştırıyoruz.Eger yoğurdunuz ekşi değil ise biraz bu şekilde bekletiyoruz.Eğer ekşi ise bekletmeye gerek yok.Hemen yoğurma işlemine geçebiliriz. üzerine tuzu , eski tarhanayı, mayayı ve unu ekleyip yoğurmaya başlıyoruz.Unu azar azar ekleyelim çünki ham