3 Aralık 2014 Çarşamba

BUZLUK BÖREĞİ ( BANYOLU BÖREK) TARİFİ



Daha önceden hep duydum ama denemeden paylasmak istemedim...sonuç mükemmel hem pratik hemde çıtır çıtır bir börek. önceden hazırlayıp dondurucuya atabileceğiniz ve çay demlenene kadar hazır olacak nefis bir börek. benim gibi denemeyenler varsa bu tarifi kaçırmayın derim...
Buzluk Böreği (Banyolu Börek)

Malzemeler:

6 adet yufka
yarım paket margarin

 içi için:

bir kase beyaz peynir
maydanoz
pulbiber

üzeri için:

1 yumurta sarısı
çörekotu

Yapılışı:

Margarini eritiyoruz.ilk yufakayı serip margarinle heryerini yağlıyoruz.üzerine ikinci yufkayı serip onu da yağlıyoruz.Yufkayı 8 eşit parçaya ayırıyoruz .sigara böreği yapar gibi iç harcını koyup sarıyoruz.Bütün yufkalara bu işlemi uyguladıktan sonra buzluğa atıyoruz.Ben börekleri buzdolabı poşetine koyup kaldırdım .Çıkarınca kolay ayrılıyor .Pişireceğini zaman buzluktan çıkarıp geniş bir kaba su koyup börekleri buzu çözmeden suya batırıp çıkarıyoruz hafifçe sıkıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye alıyoruz.Üzerine yumurta sarısı sürüp pişiriyoruz.Fırından çıktığında kat kat ayrılmış nefis böreğimiz hazır.Bekletmeden servis ediyoruz....Afiyet Olsun...