Ana içeriğe atla

BUZLUK BÖREĞİ ( BANYOLU BÖREK) TARİFİ





Daha önceden hep duydum ama denemeden paylasmak istemedim...sonuç mükemmel hem pratik hemde çıtır çıtır bir börek. önceden hazırlayıp dondurucuya atabileceğiniz ve çay demlenene kadar hazır olacak nefis bir börek. benim gibi denemeyenler varsa bu tarifi kaçırmayın derim...

Buzluk Böreği (Banyolu Börek)
Malzemeler:

6 adet yufka
yarım paket margarin

 içi için:

bir kase beyaz peynir
maydanoz
pulbiber

üzeri için:

1 yumurta sarısı
çörekotu

Yapılışı:

Margarini eritiyoruz.ilk yufakayı serip margarinle heryerini yağlıyoruz.üzerine ikinci yufkayı serip onu da yağlıyoruz.Yufkayı 8 eşit parçaya ayırıyoruz .sigara böreği yapar gibi iç harcını koyup sarıyoruz.Bütün yufkalara bu işlemi uyguladıktan sonra buzluğa atıyoruz.Ben börekleri buzdolabı poşetine koyup kaldırdım .Çıkarınca kolay ayrılıyor .Pişireceğini zaman buzluktan çıkarıp geniş bir kaba su koyup börekleri buzu çözmeden suya batırıp çıkarıyoruz hafifçe sıkıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye alıyoruz.Üzerine yumurta sarısı sürüp pişiriyoruz.Fırından çıktığında kat kat ayrılmış nefis böreğimiz hazır.Bekletmeden servis ediyoruz....Afiyet Olsun...




Yorumlar

Ayşe'nin Mutfağı dedi ki…
Aç değilim ama görünce canım istedi ellerinize sağlık sevgiler
Handan Çuhadar dedi ki…
teşekkür edrim canım benden de sevgiler...
gooogoook dedi ki…
Ben fırsat buldukça yapmaya çalışıyorum, süper oluyor. Herkesin bilmesi gereken bir tarif, tam bir kurtarıcı.
Handan Çuhadar dedi ki…
evet onun için ısrarla tavsiye ediyorum

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANKARA BAZLAMASI TARİFİ

Bazlamanın en güzeli ANKARA da yapılır...bazlamayı en orjinal şekli ile yaptım.Bazlamanın hamuru asla sütle yapılmaz..Bazı arkadaşlar bloglarında bazlama tarifi yayınlamışlar ama bazlama öyle olmaz.... Bende bir Ankaralı olarak en sade, en doğal şekli ile tarifi vermeye çalışacağım... BAZLAMA NASIL YAPILIR? Malzemeler: 2 kilo un( buğday veya tambuğday unu kullanabilirsiniz veya ikisini karıştırarak da kullanabilirsiniz) 1 paket yaş maya 2 tatlı kaşığı tuz( azaltıp çoğaltabilirsiniz) 1 tatlı kaşığı toz şeker ılık su Yapılışı: hamurumuz için ,unu eleyip genişçe bir yoğurma kabına alıp ortasını açalım.Mayayı elimizle ezip unun ortasına koyalım.Mayanın üzerine toz şekeri serpelim.Biraz ılık suyu çukura ilave edelim.Tuzuda unumuzun üzerine ekleyip maya biraz kabarınca azar azar ılık su ilavesi ile yoğurmaya başlayalım.Hamurumuz kıvamı poğaça hamurundan daha yumuşak bir hamur olması gerekiyor.bazlama hamuru sert olursa bazlamalar hem güzel açılmaz hemde güzel kabarm...

Cantık Tarifi

Cantık Tarifi Hamur için Malzemeler: 5 su bardağı un 1 paket yaş maya tuz aldığı kadar su İçi için malzemeler;   200gr. kıyma 1 adet soğan 1 adet patates tuz, karabiber Bulamak için 1 kase sıvıyağ Yapılışı; Hamuru çok yumuşak olacak şekilde yoğuruyoruz.Üzerini kapatıp iki kat olacak şekilde mayalandırıyoruz.Bu arada soğan ve patatesi rendeleyip suyunu hafif sıkıp kıymanın üzerine ekliyoruz, baharatlarınıda katıp iyice karıştırıyoruz. Hamuru ceviz büyüklüğünde bezelere ayırıyoruz.poğaça gibi açıp içine kıymasını koyup kapatıyoruz.Kapattığımız kısım altta kalacak şekilde kasedeki sıvıyağa batırıp tepsiye aralıksız diziyoruz.tepsi dolduktan sonra hemen fırına veriyoruz.Pişen cantıkların üzerine arzuya göre tereyağ veya margarin sürüp servis ediyoruz. Afiyet Olsun.......  

AMONYAKLI PASTA TARİFİ

tadına doyum olmaz nefis amonyalı pastamız ...bu sefer AMONYAKLI PASTA Hamuru için 1 su bardağı süt 1 su bardağı toz şeker 2 yumurta yarım paket eritilmiş margarin aldığı kadar un 1 çorba kaşığı amonyak ( aktarlardan alabilirsiniz) Kreması için: 1.buçuk litre süt 15 yemek kaşığı toz şeker 8 yemek kaşığı un 3 kaşık nişhasta 1 paket vanilya arzu ederseniz dış kısmını kremşanti ile kaplayabilirsiniz hamur malzemeleri ile ele yapışmayan bir hamur hazırlıyoruz.hamuru 6 parçaya bölüyoruz..biraz bu şekilde dinlendiriyoruz ki kolay açılabilsin açtığımız bezeyi büyükçe bir kapak yardımıyla yuvarlak kesiyoruz margarin ile yağladığımız tepsiye alıp 200 derecede fırında pişiriyoruz...çabuk piştiği için kontrolu bırakmıyoruz... bütün bezeleri bu şekilde pişirip soğumaya bırakıyoruz...artan kısımları ile 7. beze oluyor kremayı hazırlıyoruz sıcak sıcak soğuk hamurları üst üste koyup bolca krema ile ka...