Her sene bahar mevsiminde yeşerir..Toplanarak nefis sarmalar yapılır.Tohumlaşan kısmı toprağa dökülür.Ertesi sene tekrar dökülen yerlerden fışkırır.Çok arsız bir bitkidir. Nane gibi bütün bahçeyi kaplar.Ama çabuk kartlaşır.O yüzde mevsimini kaçırmamak gerekir...
Malzemeler:
efelek yaprağı
istediğiniz bir dolma harcından yapabilirsiniz.Benim yaptığımı vereyim sizlere
2-3 adet kuru soğan
sıvıyağ
pirinç
bulgur(yarıyarıya)
salça
taze nane
maydanoz
tuz
pulbiber
narekşisi
Yapılışı;
sıvıyağda bol soğanları kavuruyoruz.
salçayı ekliyoruz.Pirinç,bulgur ilave edip biraz su ekliyoruz.Enson baharatını ve yeşillikleri ekleyip kapağını kapatıyoruz.
Efekeleri kaynar tuzlu suya çok az batırıp çıkartıyoruz.Çok hassas bir bitkidir.Hemen soğuk suya batırıp şokluyoruz.Yaprakları ortadan ikiye ayırıp üçgen sarıyoruz.Pişirip bol yoğurtla servis ediyoruz..
Yorumlar