Ana içeriğe atla

KIYMALI FIRIN MAKARNA TARİFİ

kıymalı makarnayı hiç böyle denediniz mi? neffiss bir lezzet daha...

KIYMALI FIRIN MAKARNA

Malzemeler:

Makarna için;
1 paket kelebek makarna
1 kaşık tereyeğı
biraz sıvı yağı
1 kaşık salça
tuz


 Haşlamak İçin ;
Su

Kıymalı Sos İçin;

 500gr kıyma
2 adet kuru soğan
2 adet yeşil biber
2 adet kırmızı biber
3 diş sarımsak
yarım demet maydonoz
1 çay bardağı sıvıyağ
Tuz
Karabiber
pul biber
kekik

1 kase kaşar peynir
1adet yufka
1 adet yumurta sarısı

YAPILIŞI; Makarnayı tuzlu suda haşlayıp süzdürüyoruz , salçayı yağda kavurup makarnaları ilave ediyoruz
.
 Kıymalı sos için;

 Sıvı yağda kıymayı hafif kavurup soğan , biber , sarımsak ve baharatlarını ilave ediyoruz. Daha sonra yuvarlak büyük bir tepsiyi yağlayıp yufkamızı yayıyoruz. Salçayla karıştırdığımız makarnayı yufkanın üzerine boşaltıyoruz. Yufkanın dışa sarkan kısımlarını şekildeki gibi kıvırıyoruz. Kıymalı sosu makarnanın üzerine boşaltıyoruz.Yumurtayı yufkanın üzerine sürüyoruz .Fırına veriyoruz.5 - 10 dk sonra kaşarıda üzerine serpip fırından çıkarıyoruz...

Afiyet Olsun...

Yorumlar

Asuman la dedi ki…
nefiss görünüyor ellerine sağlık makarnaya bayılırım zaten buda belli ki çok lezzetli
Handan Çuhadar dedi ki…
Teşekkür ederim...Makarnanın kat kat lezzetli hali denemeniz dileğiyle...

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANKARA BAZLAMASI TARİFİ

Bazlamanın en güzeli ANKARA da yapılır...bazlamayı en orjinal şekli ile yaptım.Bazlamanın hamuru asla sütle yapılmaz..Bazı arkadaşlar bloglarında bazlama tarifi yayınlamışlar ama bazlama öyle olmaz.... Bende bir Ankaralı olarak en sade, en doğal şekli ile tarifi vermeye çalışacağım... BAZLAMA NASIL YAPILIR? Malzemeler: 2 kilo un( buğday veya tambuğday unu kullanabilirsiniz veya ikisini karıştırarak da kullanabilirsiniz) 1 paket yaş maya 2 tatlı kaşığı tuz( azaltıp çoğaltabilirsiniz) 1 tatlı kaşığı toz şeker ılık su Yapılışı: hamurumuz için ,unu eleyip genişçe bir yoğurma kabına alıp ortasını açalım.Mayayı elimizle ezip unun ortasına koyalım.Mayanın üzerine toz şekeri serpelim.Biraz ılık suyu çukura ilave edelim.Tuzuda unumuzun üzerine ekleyip maya biraz kabarınca azar azar ılık su ilavesi ile yoğurmaya başlayalım.Hamurumuz kıvamı poğaça hamurundan daha yumuşak bir hamur olması gerekiyor.bazlama hamuru sert olursa bazlamalar hem güzel açılmaz hemde güzel kabarm...

Cantık Tarifi

Cantık Tarifi Hamur için Malzemeler: 5 su bardağı un 1 paket yaş maya tuz aldığı kadar su İçi için malzemeler;   200gr. kıyma 1 adet soğan 1 adet patates tuz, karabiber Bulamak için 1 kase sıvıyağ Yapılışı; Hamuru çok yumuşak olacak şekilde yoğuruyoruz.Üzerini kapatıp iki kat olacak şekilde mayalandırıyoruz.Bu arada soğan ve patatesi rendeleyip suyunu hafif sıkıp kıymanın üzerine ekliyoruz, baharatlarınıda katıp iyice karıştırıyoruz. Hamuru ceviz büyüklüğünde bezelere ayırıyoruz.poğaça gibi açıp içine kıymasını koyup kapatıyoruz.Kapattığımız kısım altta kalacak şekilde kasedeki sıvıyağa batırıp tepsiye aralıksız diziyoruz.tepsi dolduktan sonra hemen fırına veriyoruz.Pişen cantıkların üzerine arzuya göre tereyağ veya margarin sürüp servis ediyoruz. Afiyet Olsun.......  

AMONYAKLI PASTA TARİFİ

tadına doyum olmaz nefis amonyalı pastamız ...bu sefer AMONYAKLI PASTA Hamuru için 1 su bardağı süt 1 su bardağı toz şeker 2 yumurta yarım paket eritilmiş margarin aldığı kadar un 1 çorba kaşığı amonyak ( aktarlardan alabilirsiniz) Kreması için: 1.buçuk litre süt 15 yemek kaşığı toz şeker 8 yemek kaşığı un 3 kaşık nişhasta 1 paket vanilya arzu ederseniz dış kısmını kremşanti ile kaplayabilirsiniz hamur malzemeleri ile ele yapışmayan bir hamur hazırlıyoruz.hamuru 6 parçaya bölüyoruz..biraz bu şekilde dinlendiriyoruz ki kolay açılabilsin açtığımız bezeyi büyükçe bir kapak yardımıyla yuvarlak kesiyoruz margarin ile yağladığımız tepsiye alıp 200 derecede fırında pişiriyoruz...çabuk piştiği için kontrolu bırakmıyoruz... bütün bezeleri bu şekilde pişirip soğumaya bırakıyoruz...artan kısımları ile 7. beze oluyor kremayı hazırlıyoruz sıcak sıcak soğuk hamurları üst üste koyup bolca krema ile ka...