Ana içeriğe atla

Üç İki Bir Poğaça Tarifi



bugün yedim, bugün sizler için denedim,aşama aşama resimleyip sizlerle paylaşmak istedim..Arkadaşım yapmış eve gelince hemen denedim çok basit kurtarıcı bir poğaça .Ha ismide ilginç 3 2 1 Poğaçaymış biraz araştırdım gerçekten böyle bir tarif de varmış ben geç kalmışım.Benim gibi geç kalanlar varsa mutlaka denemenizi öneririm...Yapanların elleri
ne sağlık...

3 2 1 KAŞARLI POĞAÇA:

Malzemeler:

Hamur için:
3 paket kabartmatozu
2 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
tuz,aldığı kadar un

İçi için:
ben kaşar peyniri kullandım.Ama içine istenirse beyaz peynir,salam,sosis,veya sucukta konabilir.

Bulamak için: galeta unu

Yapılışı:
un hariç diğer bütün malzemeleri karıştırıyoruz.Unu azar azar ilave edip yumuşak bir hamur hazırlıyoruz.Hamur çok güzel puf puf oluyor.

Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezelere ayırıyoruz.













Hamuru hafif bastırıp içine kaşar peynir koyup kapatıyoruz...













 



 Kapattığımız poğaçaları elimizi yağlayarak galete ununa buluyoruz.
 Yağlanmış tepsiye dizip fırında pişiriyoruz.

Afiyet Olsun...

Yorumlar

Unknown dedi ki…
Hemen deniyorum
kış güneşi dedi ki…
Canım merhaba anca gelebildim sayfana izleyici bölümünü bulamadım seni eklemek için acaba benim gözlerim mi göremedi .Bu arada tarifinde çok güzel bende yaptım bunu severek yedi ev halkı eline sağlık canım
Handan Çuhadar dedi ki…
Teşekkür ederim... Polatlılı olarak beni çok sevindirdiniz...
Handan Çuhadar dedi ki…
Denedikten sonra lütfen yorumlarınızı alabilirmiyim?
Unknown dedi ki…
en kısa zamanda denicem güzel görüyor....
Handan Çuhadar dedi ki…
mutlaka deneyin vazgeçemeyeceksiniz....sevgilerimle...
Unknown dedi ki…
Denedim herkese tavsiye ederim çok super

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANKARA BAZLAMASI TARİFİ

Bazlamanın en güzeli ANKARA da yapılır...bazlamayı en orjinal şekli ile yaptım.Bazlamanın hamuru asla sütle yapılmaz..Bazı arkadaşlar bloglarında bazlama tarifi yayınlamışlar ama bazlama öyle olmaz.... Bende bir Ankaralı olarak en sade, en doğal şekli ile tarifi vermeye çalışacağım... BAZLAMA NASIL YAPILIR? Malzemeler: 2 kilo un( buğday veya tambuğday unu kullanabilirsiniz veya ikisini karıştırarak da kullanabilirsiniz) 1 paket yaş maya 2 tatlı kaşığı tuz( azaltıp çoğaltabilirsiniz) 1 tatlı kaşığı toz şeker ılık su Yapılışı: hamurumuz için ,unu eleyip genişçe bir yoğurma kabına alıp ortasını açalım.Mayayı elimizle ezip unun ortasına koyalım.Mayanın üzerine toz şekeri serpelim.Biraz ılık suyu çukura ilave edelim.Tuzuda unumuzun üzerine ekleyip maya biraz kabarınca azar azar ılık su ilavesi ile yoğurmaya başlayalım.Hamurumuz kıvamı poğaça hamurundan daha yumuşak bir hamur olması gerekiyor.bazlama hamuru sert olursa bazlamalar hem güzel açılmaz hemde güzel kabarm...

Cantık Tarifi

Cantık Tarifi Hamur için Malzemeler: 5 su bardağı un 1 paket yaş maya tuz aldığı kadar su İçi için malzemeler;   200gr. kıyma 1 adet soğan 1 adet patates tuz, karabiber Bulamak için 1 kase sıvıyağ Yapılışı; Hamuru çok yumuşak olacak şekilde yoğuruyoruz.Üzerini kapatıp iki kat olacak şekilde mayalandırıyoruz.Bu arada soğan ve patatesi rendeleyip suyunu hafif sıkıp kıymanın üzerine ekliyoruz, baharatlarınıda katıp iyice karıştırıyoruz. Hamuru ceviz büyüklüğünde bezelere ayırıyoruz.poğaça gibi açıp içine kıymasını koyup kapatıyoruz.Kapattığımız kısım altta kalacak şekilde kasedeki sıvıyağa batırıp tepsiye aralıksız diziyoruz.tepsi dolduktan sonra hemen fırına veriyoruz.Pişen cantıkların üzerine arzuya göre tereyağ veya margarin sürüp servis ediyoruz. Afiyet Olsun.......  

AMONYAKLI PASTA TARİFİ

tadına doyum olmaz nefis amonyalı pastamız ...bu sefer AMONYAKLI PASTA Hamuru için 1 su bardağı süt 1 su bardağı toz şeker 2 yumurta yarım paket eritilmiş margarin aldığı kadar un 1 çorba kaşığı amonyak ( aktarlardan alabilirsiniz) Kreması için: 1.buçuk litre süt 15 yemek kaşığı toz şeker 8 yemek kaşığı un 3 kaşık nişhasta 1 paket vanilya arzu ederseniz dış kısmını kremşanti ile kaplayabilirsiniz hamur malzemeleri ile ele yapışmayan bir hamur hazırlıyoruz.hamuru 6 parçaya bölüyoruz..biraz bu şekilde dinlendiriyoruz ki kolay açılabilsin açtığımız bezeyi büyükçe bir kapak yardımıyla yuvarlak kesiyoruz margarin ile yağladığımız tepsiye alıp 200 derecede fırında pişiriyoruz...çabuk piştiği için kontrolu bırakmıyoruz... bütün bezeleri bu şekilde pişirip soğumaya bırakıyoruz...artan kısımları ile 7. beze oluyor kremayı hazırlıyoruz sıcak sıcak soğuk hamurları üst üste koyup bolca krema ile ka...