Ana içeriğe atla

FIRINDA HAVUÇLU ISPANAK TARİFİ


Ispanağın tam mevsimi bir de havuçla birleşince süper... bol bol tüketelim.Tabiki de farklı farklı tariflerle deneyelim.Ben denedim ve çok beğenildi yapımı her zamanki gibi çok basit sizlere de tavsiye ederim ...

FIRINDA HAVUÇLU ISPANAK

Malzemeler:

yarım kilo ıspanak
1 tane iri havuç
1 kuru soğan
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı salça
3 tane yumurta
tuz
pulbiber

Yapılışı:

Ispanakları güzelce temizleyip yıkıyoruz.İnce yemeklik kıyıyoruz.Tencereye hangi yağ kullanıyorsanız alıp kıyılmış soğanları iyice kavuruyoruz.Daha sonra rendelenmiş havucuda ekliyoruz son olarak ıspanağı ve baharatları ekleyip suyunu çekene kadar kavuruyoruz.(Yarım kilo ıspanak için fotodaki borcam tepsi yeterli gelecektir.)fırın tepsisine ıspanağı boşaltıp üzerini düzeltiyoruz.3 tane yumurtayı çırpıp tuz ve pulbiber ekleyip ıspanağın üzerine döküyoruz yumurtayı kaşık yardımı ile üzerine yayıp fırına veriyoruz....AFİYET OLSUN

NOT:yumurta pişdikten sonra istenirse kaşar rendesi ilave edebilirsiniz.


Yorumlar

kış güneşi dedi ki…
harika olmuş canım bende ıspanağı böyle çok seviyorum eline sağlık
Handan Çuhadar dedi ki…
teşekkür ederim sezgin hanımcım ben bu şekilde ilk denedim çok güzel oldu sevgilerimle...
Asyadan Esintiler dedi ki…
ellerine sağlık ablacım yine süpersin ,hep süpersin :) Bu borcam büyük boy mu?
Handan Çuhadar dedi ki…
teşekkür ederim şulecim sen de öylesin canım...hayır fotoyu yakından çektiğim için büyük gözüküyor küçük tepsi...

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANKARA BAZLAMASI TARİFİ

Bazlamanın en güzeli ANKARA da yapılır...bazlamayı en orjinal şekli ile yaptım.Bazlamanın hamuru asla sütle yapılmaz..Bazı arkadaşlar bloglarında bazlama tarifi yayınlamışlar ama bazlama öyle olmaz.... Bende bir Ankaralı olarak en sade, en doğal şekli ile tarifi vermeye çalışacağım... BAZLAMA NASIL YAPILIR? Malzemeler: 2 kilo un( buğday veya tambuğday unu kullanabilirsiniz veya ikisini karıştırarak da kullanabilirsiniz) 1 paket yaş maya 2 tatlı kaşığı tuz( azaltıp çoğaltabilirsiniz) 1 tatlı kaşığı toz şeker ılık su Yapılışı: hamurumuz için ,unu eleyip genişçe bir yoğurma kabına alıp ortasını açalım.Mayayı elimizle ezip unun ortasına koyalım.Mayanın üzerine toz şekeri serpelim.Biraz ılık suyu çukura ilave edelim.Tuzuda unumuzun üzerine ekleyip maya biraz kabarınca azar azar ılık su ilavesi ile yoğurmaya başlayalım.Hamurumuz kıvamı poğaça hamurundan daha yumuşak bir hamur olması gerekiyor.bazlama hamuru sert olursa bazlamalar hem güzel açılmaz hemde güzel kabarm...

Cantık Tarifi

Cantık Tarifi Hamur için Malzemeler: 5 su bardağı un 1 paket yaş maya tuz aldığı kadar su İçi için malzemeler;   200gr. kıyma 1 adet soğan 1 adet patates tuz, karabiber Bulamak için 1 kase sıvıyağ Yapılışı; Hamuru çok yumuşak olacak şekilde yoğuruyoruz.Üzerini kapatıp iki kat olacak şekilde mayalandırıyoruz.Bu arada soğan ve patatesi rendeleyip suyunu hafif sıkıp kıymanın üzerine ekliyoruz, baharatlarınıda katıp iyice karıştırıyoruz. Hamuru ceviz büyüklüğünde bezelere ayırıyoruz.poğaça gibi açıp içine kıymasını koyup kapatıyoruz.Kapattığımız kısım altta kalacak şekilde kasedeki sıvıyağa batırıp tepsiye aralıksız diziyoruz.tepsi dolduktan sonra hemen fırına veriyoruz.Pişen cantıkların üzerine arzuya göre tereyağ veya margarin sürüp servis ediyoruz. Afiyet Olsun.......  

AMONYAKLI PASTA TARİFİ

tadına doyum olmaz nefis amonyalı pastamız ...bu sefer AMONYAKLI PASTA Hamuru için 1 su bardağı süt 1 su bardağı toz şeker 2 yumurta yarım paket eritilmiş margarin aldığı kadar un 1 çorba kaşığı amonyak ( aktarlardan alabilirsiniz) Kreması için: 1.buçuk litre süt 15 yemek kaşığı toz şeker 8 yemek kaşığı un 3 kaşık nişhasta 1 paket vanilya arzu ederseniz dış kısmını kremşanti ile kaplayabilirsiniz hamur malzemeleri ile ele yapışmayan bir hamur hazırlıyoruz.hamuru 6 parçaya bölüyoruz..biraz bu şekilde dinlendiriyoruz ki kolay açılabilsin açtığımız bezeyi büyükçe bir kapak yardımıyla yuvarlak kesiyoruz margarin ile yağladığımız tepsiye alıp 200 derecede fırında pişiriyoruz...çabuk piştiği için kontrolu bırakmıyoruz... bütün bezeleri bu şekilde pişirip soğumaya bırakıyoruz...artan kısımları ile 7. beze oluyor kremayı hazırlıyoruz sıcak sıcak soğuk hamurları üst üste koyup bolca krema ile ka...