Ana içeriğe atla

HELVA TARİFİ


 nefis bir helva ...değerli arkadaşım Nursevin Cem Sönmez in tarifi denedim gerçekten muhteşem yapımı da çok kolay mutlaka denemelisiniz...bekledikçe lezzetlenen kurabiye kıvamında bir helva....

Malzemeler:

1 paket margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
4 su bardağı un
2 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı fındık( ben ceviz kullandım)

Yapılışı: Margarini genişce bir tencerede eritip 5dk altını kısıp ocakta kaynatın...margarinin suyu iyice gitsin...Üzerine sıvıyağı ekleyip unu yavaş yavaş karıştırarak ilave edin . Unun kokusu çıkancaya kadar çok harlı olmayan ateşte kavurun ...kavurdukça un yumuşak bir kıvam alacaktır..15-20dk yeterli olacaktır..Daha sonra ocaktan alıp azar azar pudra şekerini ve son olarak da fındığı katıp şekil verelim...ben borcam tepsiye döküp düzledim biraz dolapta bekletip dilimledim.yalnız içinde margarin olduğu için biraz kırılıyor ama son kırıntısı bile yenir bu helvanın...Nursevince Lezzetler de bu helvayı kaşık ile şekillendirmiş oda süper olmuş..misafirleriniz için önceden hazırlayıp sunacağınız enfes bir lezzet...


Yorumlar

Unknown dedi ki…
Çok severim nefis gözüküyor ellerinize sağlık..
Handan Çuhadar dedi ki…
teşekkür ederim mehtap hanımcım...
Fatosca Tadlar dedi ki…
görüntü harika, ellerine sağlık Handan'cım :)) Tadını çok merak ettim şimdi bak :)
anlaşıldı, ilk fırsatta yapılacak bu güzel tarif :))))
sevgiler,
Handan Çuhadar dedi ki…
teşekkür ederim Fatmacım, Nursevim hanımın tarifi çok güzel oluyor denemeni şiddetle öneririm sevgilerimle...

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANKARA BAZLAMASI TARİFİ

Bazlamanın en güzeli ANKARA da yapılır...bazlamayı en orjinal şekli ile yaptım.Bazlamanın hamuru asla sütle yapılmaz..Bazı arkadaşlar bloglarında bazlama tarifi yayınlamışlar ama bazlama öyle olmaz.... Bende bir Ankaralı olarak en sade, en doğal şekli ile tarifi vermeye çalışacağım... BAZLAMA NASIL YAPILIR? Malzemeler: 2 kilo un( buğday veya tambuğday unu kullanabilirsiniz veya ikisini karıştırarak da kullanabilirsiniz) 1 paket yaş maya 2 tatlı kaşığı tuz( azaltıp çoğaltabilirsiniz) 1 tatlı kaşığı toz şeker ılık su Yapılışı: hamurumuz için ,unu eleyip genişçe bir yoğurma kabına alıp ortasını açalım.Mayayı elimizle ezip unun ortasına koyalım.Mayanın üzerine toz şekeri serpelim.Biraz ılık suyu çukura ilave edelim.Tuzuda unumuzun üzerine ekleyip maya biraz kabarınca azar azar ılık su ilavesi ile yoğurmaya başlayalım.Hamurumuz kıvamı poğaça hamurundan daha yumuşak bir hamur olması gerekiyor.bazlama hamuru sert olursa bazlamalar hem güzel açılmaz hemde güzel kabarm...

Cantık Tarifi

Cantık Tarifi Hamur için Malzemeler: 5 su bardağı un 1 paket yaş maya tuz aldığı kadar su İçi için malzemeler;   200gr. kıyma 1 adet soğan 1 adet patates tuz, karabiber Bulamak için 1 kase sıvıyağ Yapılışı; Hamuru çok yumuşak olacak şekilde yoğuruyoruz.Üzerini kapatıp iki kat olacak şekilde mayalandırıyoruz.Bu arada soğan ve patatesi rendeleyip suyunu hafif sıkıp kıymanın üzerine ekliyoruz, baharatlarınıda katıp iyice karıştırıyoruz. Hamuru ceviz büyüklüğünde bezelere ayırıyoruz.poğaça gibi açıp içine kıymasını koyup kapatıyoruz.Kapattığımız kısım altta kalacak şekilde kasedeki sıvıyağa batırıp tepsiye aralıksız diziyoruz.tepsi dolduktan sonra hemen fırına veriyoruz.Pişen cantıkların üzerine arzuya göre tereyağ veya margarin sürüp servis ediyoruz. Afiyet Olsun.......  

AMONYAKLI PASTA TARİFİ

tadına doyum olmaz nefis amonyalı pastamız ...bu sefer AMONYAKLI PASTA Hamuru için 1 su bardağı süt 1 su bardağı toz şeker 2 yumurta yarım paket eritilmiş margarin aldığı kadar un 1 çorba kaşığı amonyak ( aktarlardan alabilirsiniz) Kreması için: 1.buçuk litre süt 15 yemek kaşığı toz şeker 8 yemek kaşığı un 3 kaşık nişhasta 1 paket vanilya arzu ederseniz dış kısmını kremşanti ile kaplayabilirsiniz hamur malzemeleri ile ele yapışmayan bir hamur hazırlıyoruz.hamuru 6 parçaya bölüyoruz..biraz bu şekilde dinlendiriyoruz ki kolay açılabilsin açtığımız bezeyi büyükçe bir kapak yardımıyla yuvarlak kesiyoruz margarin ile yağladığımız tepsiye alıp 200 derecede fırında pişiriyoruz...çabuk piştiği için kontrolu bırakmıyoruz... bütün bezeleri bu şekilde pişirip soğumaya bırakıyoruz...artan kısımları ile 7. beze oluyor kremayı hazırlıyoruz sıcak sıcak soğuk hamurları üst üste koyup bolca krema ile ka...