Ana içeriğe atla

KOLAY PİŞİ TARİFİ

KOLAY PİŞİ

Malzemeler:

1 çay bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı su
tuz
un

kızartmak için sıvıyağ

Yapılışı:

tüm malzemeleri  karıştırma kabına alıp karıştırıyoruz.Unu azar azar ekleyip yumuşak bir hamur hazırlıyoruz.hamuru 15 dk dinlendirip çok ince olmayacak şekilde açıyoruz.Ben kurabiye kalıplarını kullandım isterseniz küçük bir bardaklada kesip kızgınyağda kızartıyoruz.yağ çekmeyen nefis şekilli hamurlarımız ister kahvaltıya ister çay saatine hazırdır afiyet olsun...


Yorumlar

Juliette Koc dedi ki…
çooook severim. bu tarifi denememiştim hiç. harik görünüyorlar denemek lazım :))
Eller..
Asyadan Esintiler dedi ki…
Ellerine sağlık ablacım,benim kızlar bayılır.
Handan Çuhadar dedi ki…
harika oluyor hele çocuklar bayılıyor vakit kaybetmeden deneyin derim sevgilerimle...
Handan Çuhadar dedi ki…
teşekkür ederim Şulecim...benimde oğlanlar bayılıyor reçelle veya balla çok seviyorlar...
Sema'dan Lezzetler dedi ki…
Elinize sağlık.Handan hanım .Puf,puf ve çok nefisler sevgilerimle...
Emine Rüzgar dedi ki…
ellerine sağlık canım ben de çok sık yaparım.kızım çok seviyor.
Handan Çuhadar dedi ki…
teşekkür ederim sema hanımcım sevgiler benden de size gelsin...
Handan Çuhadar dedi ki…
teşekkür ederim emine hanımcım...bende genelde haftasonları kahvaltı için çok yaparım...

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANKARA BAZLAMASI TARİFİ

Bazlamanın en güzeli ANKARA da yapılır...bazlamayı en orjinal şekli ile yaptım.Bazlamanın hamuru asla sütle yapılmaz..Bazı arkadaşlar bloglarında bazlama tarifi yayınlamışlar ama bazlama öyle olmaz.... Bende bir Ankaralı olarak en sade, en doğal şekli ile tarifi vermeye çalışacağım... BAZLAMA NASIL YAPILIR? Malzemeler: 2 kilo un( buğday veya tambuğday unu kullanabilirsiniz veya ikisini karıştırarak da kullanabilirsiniz) 1 paket yaş maya 2 tatlı kaşığı tuz( azaltıp çoğaltabilirsiniz) 1 tatlı kaşığı toz şeker ılık su Yapılışı: hamurumuz için ,unu eleyip genişçe bir yoğurma kabına alıp ortasını açalım.Mayayı elimizle ezip unun ortasına koyalım.Mayanın üzerine toz şekeri serpelim.Biraz ılık suyu çukura ilave edelim.Tuzuda unumuzun üzerine ekleyip maya biraz kabarınca azar azar ılık su ilavesi ile yoğurmaya başlayalım.Hamurumuz kıvamı poğaça hamurundan daha yumuşak bir hamur olması gerekiyor.bazlama hamuru sert olursa bazlamalar hem güzel açılmaz hemde güzel kabarm

KOLAY KALBURA BASTI TARİFİ (margarinsiz)

En kolayından kıyır kıyır , bol cevizli nefis bir tatlı tarifi gelsin...hem de margarinsiz çok az malzemeyle... KALBURA BASTI Hamuru için: 2 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı su 1 çay kaşığı karbonat 4 - 4,5 su bardağı un Şerbeti için: 4 su bardağı şeker 4 su bardağı su yarım limon suyu İçi  için : 1 kase ceviz içi Yapılışı: Öncelikle şerbetimizi hazırlıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. hamur malzemeleri ile çok sert olmayan bir hamur hazırlıyoruz... hanuru ceviz büyüklüğünde bezelere ayırıyoruz... rendenin ince tarafına hamuru hafifçe bastırıp açıyoruz ve içine ceviz yerleştiriyoruz... hamuru hafifçe rulo kapatıyoruz.Alt kısmı tepsiye gelecek şekilde yerleştiriyoruz .(tepsimizi çok az yağlıyoruz) Kızgın fırında pişiriyoruz. Soğuyan şerbeti fırından çıkan kalbura bastıların ilk sıcaklığı çıktıktan sonra üzerine gezdiriyoruz.Biraz böyle beklettikten sonra tatlıları çevirerek şerbeti iyice çekmesini sağlıyoruz. Birazda bu şekilde bekletip

AMONYAKLI PASTA TARİFİ

tadına doyum olmaz nefis amonyalı pastamız ...bu sefer AMONYAKLI PASTA Hamuru için 1 su bardağı süt 1 su bardağı toz şeker 2 yumurta yarım paket eritilmiş margarin aldığı kadar un 1 çorba kaşığı amonyak ( aktarlardan alabilirsiniz) Kreması için: 1.buçuk litre süt 15 yemek kaşığı toz şeker 8 yemek kaşığı un 3 kaşık nişhasta 1 paket vanilya arzu ederseniz dış kısmını kremşanti ile kaplayabilirsiniz hamur malzemeleri ile ele yapışmayan bir hamur hazırlıyoruz.hamuru 6 parçaya bölüyoruz..biraz bu şekilde dinlendiriyoruz ki kolay açılabilsin açtığımız bezeyi büyükçe bir kapak yardımıyla yuvarlak kesiyoruz margarin ile yağladığımız tepsiye alıp 200 derecede fırında pişiriyoruz...çabuk piştiği için kontrolu bırakmıyoruz... bütün bezeleri bu şekilde pişirip soğumaya bırakıyoruz...artan kısımları ile 7. beze oluyor kremayı hazırlıyoruz sıcak sıcak soğuk hamurları üst üste koyup bolca krema ile ka