butik kurabiyelerimizi hep şeker hamuru ile süslemiştim bu seferde royal icingle süsledim...kurabiyenin tarifini daha önce vermiştim burada sadece royal icing tarifini vermek istiyorum .Yapımı çok zevkli şekiller kendiliğinden ortaya çıkıyor..kurabiyelerin yapımına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz....http://handanintarifleri.blogspot.com/2013/09/butik-kurabiye-tarifi.html
ROYAL İCİNG TARİFİ
1 yumurta akı
5 çorba kaşığı limon suyu
1 paket pudra şekeri(yaklaşık 200gr)
1 paket vanilya
istenilen renklerde gıda boyası
Yapılışı:
Yumurta akına sarısını hiç karıştırmadan bir kaba alıyoruz.Daha sonra 5 çorba kaşığı limon suyu ve pudra şekerinide yavaş yavaş ilave ederek karıştırıyoruz.Kıvamı ne çok sıvı ne çok katı olmamalıdır.çok katı olduğunda limon ekleyip açabilirsiniz, sıvı olduğunda da kıvamı tutturmak için pudra şekeri ekleyebilirsiniz.Yalnız bu kremayı kurabiyeleriniz soğuduktan sonra hazırlayın ki krema üzerinde hemen donsun.kremayı bekletmemeniz gerekir çünkü çabuk donuyor...yağlı kağıt ile külahlar hazırlayıp bu kremayı istediğiniz renklerle renklendirip hemen kullanabilirsiniz...
ROYAL İCİNG TARİFİ
1 yumurta akı
5 çorba kaşığı limon suyu
1 paket pudra şekeri(yaklaşık 200gr)
1 paket vanilya
istenilen renklerde gıda boyası
Yapılışı:
Yumurta akına sarısını hiç karıştırmadan bir kaba alıyoruz.Daha sonra 5 çorba kaşığı limon suyu ve pudra şekerinide yavaş yavaş ilave ederek karıştırıyoruz.Kıvamı ne çok sıvı ne çok katı olmamalıdır.çok katı olduğunda limon ekleyip açabilirsiniz, sıvı olduğunda da kıvamı tutturmak için pudra şekeri ekleyebilirsiniz.Yalnız bu kremayı kurabiyeleriniz soğuduktan sonra hazırlayın ki krema üzerinde hemen donsun.kremayı bekletmemeniz gerekir çünkü çabuk donuyor...yağlı kağıt ile külahlar hazırlayıp bu kremayı istediğiniz renklerle renklendirip hemen kullanabilirsiniz...
Yorumlar