tadına doyum olmaz nefis amonyalı pastamız ...bu sefer
AMONYAKLI PASTA
Hamuru için
1 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
2 yumurta
yarım paket eritilmiş margarin
aldığı kadar un
1 çorba kaşığı amonyak ( aktarlardan alabilirsiniz)
Kreması için:
1.buçuk litre süt
15 yemek kaşığı toz şeker
8 yemek kaşığı un
3 kaşık nişhasta
1 paket vanilya
arzu ederseniz dış kısmını kremşanti ile kaplayabilirsiniz
hamur malzemeleri ile ele yapışmayan bir hamur hazırlıyoruz.hamuru 6 parçaya bölüyoruz..biraz bu şekilde dinlendiriyoruz ki kolay açılabilsin
açtığımız bezeyi büyükçe bir kapak yardımıyla yuvarlak kesiyoruz
margarin ile yağladığımız tepsiye alıp 200 derecede fırında pişiriyoruz...çabuk piştiği için kontrolu bırakmıyoruz...
bütün bezeleri bu şekilde pişirip soğumaya bırakıyoruz...artan kısımları ile 7. beze oluyor
kremayı hazırlıyoruz sıcak sıcak soğuk hamurları üst üste koyup bolca krema ile kaplıyoruz .Dilerseniz aralara muz koyabilirsiniz veya kremaya kakao ilave edip çikolatalı yapabilirsiniz. ben üzerini şanti ve çikolata sos ile şekillendirdim.1 gece buzdolabında bekletip dilimliyoruz...Afiyet olsun
Yorumlar