Ana içeriğe atla

AMONYAKLI PASTA TARİFİ


tadına doyum olmaz nefis amonyalı pastamız ...bu sefer

AMONYAKLI PASTA

Hamuru için
1 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
2 yumurta
yarım paket eritilmiş margarin
aldığı kadar un




1 çorba kaşığı amonyak ( aktarlardan alabilirsiniz)






Kreması için:






1.buçuk litre süt


15 yemek kaşığı toz şeker


8 yemek kaşığı un


3 kaşık nişhasta


1 paket vanilya






arzu ederseniz dış kısmını kremşanti ile kaplayabilirsiniz







hamur malzemeleri ile ele yapışmayan bir hamur hazırlıyoruz.hamuru 6 parçaya bölüyoruz..biraz bu şekilde dinlendiriyoruz ki kolay açılabilsin







açtığımız bezeyi büyükçe bir kapak yardımıyla yuvarlak kesiyoruz




margarin ile yağladığımız tepsiye alıp 200 derecede fırında pişiriyoruz...çabuk piştiği için kontrolu bırakmıyoruz...








bütün bezeleri bu şekilde pişirip soğumaya bırakıyoruz...artan kısımları ile 7. beze oluyor






kremayı hazırlıyoruz sıcak sıcak soğuk hamurları üst üste koyup bolca krema ile kaplıyoruz .Dilerseniz aralara muz koyabilirsiniz veya kremaya kakao ilave edip çikolatalı yapabilirsiniz. ben üzerini şanti ve çikolata sos ile şekillendirdim.1 gece buzdolabında bekletip dilimliyoruz...Afiyet olsun




Yorumlar

akasyakokusu dedi ki…
Amonyaklı pastamı olurmuş kokmuyomu ki derken bir arkadaşta yemiştim..Çokta sevmiştim cesaret edip bendemi yapsam acaba...Ellerinize sağlık Handan Hanım sevgiler.
sibelinmutfagi dedi ki…
benim de en sevdiğim pasta çocukluğumda annem yapardı
Çok ilginç denemeliyim sevgiler :)
Handan Çuhadar dedi ki…
evet çok eski bir tariftir ama unutulmaması gerek diye düşündüm

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANKARA BAZLAMASI TARİFİ

Bazlamanın en güzeli ANKARA da yapılır...bazlamayı en orjinal şekli ile yaptım.Bazlamanın hamuru asla sütle yapılmaz..Bazı arkadaşlar bloglarında bazlama tarifi yayınlamışlar ama bazlama öyle olmaz.... Bende bir Ankaralı olarak en sade, en doğal şekli ile tarifi vermeye çalışacağım... BAZLAMA NASIL YAPILIR? Malzemeler: 2 kilo un( buğday veya tambuğday unu kullanabilirsiniz veya ikisini karıştırarak da kullanabilirsiniz) 1 paket yaş maya 2 tatlı kaşığı tuz( azaltıp çoğaltabilirsiniz) 1 tatlı kaşığı toz şeker ılık su Yapılışı: hamurumuz için ,unu eleyip genişçe bir yoğurma kabına alıp ortasını açalım.Mayayı elimizle ezip unun ortasına koyalım.Mayanın üzerine toz şekeri serpelim.Biraz ılık suyu çukura ilave edelim.Tuzuda unumuzun üzerine ekleyip maya biraz kabarınca azar azar ılık su ilavesi ile yoğurmaya başlayalım.Hamurumuz kıvamı poğaça hamurundan daha yumuşak bir hamur olması gerekiyor.bazlama hamuru sert olursa bazlamalar hem güzel açılmaz hemde güzel kabarm...

KOLAY KALBURA BASTI TARİFİ (margarinsiz)

En kolayından kıyır kıyır , bol cevizli nefis bir tatlı tarifi gelsin...hem de margarinsiz çok az malzemeyle... KALBURA BASTI Hamuru için: 2 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı su 1 çay kaşığı karbonat 4 - 4,5 su bardağı un Şerbeti için: 4 su bardağı şeker 4 su bardağı su yarım limon suyu İçi  için : 1 kase ceviz içi Yapılışı: Öncelikle şerbetimizi hazırlıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. hamur malzemeleri ile çok sert olmayan bir hamur hazırlıyoruz... hanuru ceviz büyüklüğünde bezelere ayırıyoruz... rendenin ince tarafına hamuru hafifçe bastırıp açıyoruz ve içine ceviz yerleştiriyoruz... hamuru hafifçe rulo kapatıyoruz.Alt kısmı tepsiye gelecek şekilde yerleştiriyoruz .(tepsimizi çok az yağlıyoruz) Kızgın fırında pişiriyoruz. Soğuyan şerbeti fırından çıkan kalbura bastıların ilk sıcaklığı çıktıktan sonra üzerine gezdiriyoruz.Biraz böyle beklettikten sonra tatlıları çevirerek şerbeti iyice çekmesini sağlıyoruz. Birazda bu şekilde bekl...

Cantık Tarifi

Cantık Tarifi Hamur için Malzemeler: 5 su bardağı un 1 paket yaş maya tuz aldığı kadar su İçi için malzemeler;   200gr. kıyma 1 adet soğan 1 adet patates tuz, karabiber Bulamak için 1 kase sıvıyağ Yapılışı; Hamuru çok yumuşak olacak şekilde yoğuruyoruz.Üzerini kapatıp iki kat olacak şekilde mayalandırıyoruz.Bu arada soğan ve patatesi rendeleyip suyunu hafif sıkıp kıymanın üzerine ekliyoruz, baharatlarınıda katıp iyice karıştırıyoruz. Hamuru ceviz büyüklüğünde bezelere ayırıyoruz.poğaça gibi açıp içine kıymasını koyup kapatıyoruz.Kapattığımız kısım altta kalacak şekilde kasedeki sıvıyağa batırıp tepsiye aralıksız diziyoruz.tepsi dolduktan sonra hemen fırına veriyoruz.Pişen cantıkların üzerine arzuya göre tereyağ veya margarin sürüp servis ediyoruz. Afiyet Olsun.......